Beste internet keuse vir u?

Waar begin ek met hierdie interesante onderwerp? Om die regte internet diens te kies is soos om ‘n eerste, of volgende voertuig te kies. Ongelukkig kan mens nie net die rympie – “Eeny-meeny-miny-moe” – ek kies jou – opsê nie, omdat dit dalk ‘n swak internet ervaring vir u kan bied.

Daar is baie verskillende internet instellings op die mark, byvoorbeeld: Fiber internet, Asimmetriese digitale intekenaarlyn (Adsl) en draadlose dienste soos 4G/5G. Vir die rede is ‘n bietjie navorsing baie belangrik.

Al hierdie verskillende internet dienste het wel hul eie voor- en nadele, wat dit moeilik maak om een uit die vele te kies vir tuis- of besigheids gebruik. Die beste plek om te begin, is om te bevestig watter internet dienste beskikbaar in u omgewing is. ‘n Vinnige Google -soektog sal u ‘n idee gee watter internet diens verskaffers daar buite is. Sodra u die name ken, kan u hulle bel of die dekking op hul webwerf bevestig.

‘n Alternatiewe opsie is om mense in u omgewing te vra.  Hulle sal met u kan deel watter internet produk hulle tans gebruik en of hulle tevrede is met die diens. Restaurante is ook ‘n goeie plek om te vra, aangesien hulle gratis internettoegange aan hul kliënte bied.

Vra jouself, waarvoor sal ek die internet nodig hê? Gaan dit vir besigheids- of tuisvermaak doeleindes wees? Microsoft stel voor ‘n minimale aflaaispoed van 3 Mbps vir aanlyn -speletjies, 1 Mbps vir SD -videostroom en 3,5 Mbps vir HD -videostroom.

Ek het deur die jare van heelwat verskillende soorte internet dienste gebruik gemaak; van die ou inbel netwerke tot Adsl, draadloos en tans fiber netwerk. Vir my persoonlik, het fiber die beste tuis- en besigheidsinternet -ervaring, tot dusver gebied. Fiber netwerke is baie veelsydig, aangesien dit ondergronds sowel as luginfrastrukture dek. Dit beteken fiber netwerke kan byna enige terrein dek. Vir hierdie redes is fiber infrastrukture besig om vinnig regoor die wêreld ge-installeer te word, veral in Suid Afrika. Fiber benodig ook nie enige telefoniese lyne nie, waar Adsl installasies doen. Telefonie IP dienste (VoiP) maak gebruik van data konneksies vir foon oproepe en werk net so goed soos ‘n telefoniese landlyn.

Adsl maak gebruik van ouer telefoniese infrastrukture wat vinnig deur die fiber infrastruktuur vervang word. As fiber nog ni in u omgewing beskikbaar is nie, kan Adsl vir eers ‘n goeie alternatiewe opsie wees. Ek het self jare lank van Adsl gebruik gemaak en was baie tevrede met die netwerk diens. Dit is ‘n bietjie duur, aangesien u vir die telefoonlyn en die Adsl diens moet betaal, maar aan die positiewe kant is dit beskikbaar in baie omgewings waar ‘n landlyn infrastruktuur alreeds beskikbaar is.

Draadlose internet is nog ‘n baie bekende internet keuse om na te kyk. Die stabiliteit daarvan hang egter sterk af van die sein. Hoe nader u aan ‘n seintoring is, met so min as moontlik obstruksies –byvoorbeeld: geboue of bome, hoe meer stabiel sal die internet konneksie wees.

‘n Maklike manier om mobiele internet te toets, is om na die sterkte van u selfoon 4G/5G sein te kyk. Dit sal ‘n goeie aanduiding gee of u gebied sein dekking het, vir byvoorbeeld ‘n Vodacom -simrouter.

Dit is altyd ‘n goeie keuse om ‘n bietjie navorsing te doen voordat u enige van die bogenoemde dienste kies, aangesien elkeen sy eie voor- en nadele bied.

Soos ek vroeër genoem het, verkies ek fiber internet, omdat dit vinnig en betroubaar is en al my tuis- en besigheids slimtoestelle op enige gegewe tyd kan akkommodeer, sonder probleme.

Carfone, een van Suid -Afrika se internet diensverskaffers, bied vinnige, betroubare internet aan vir beide tuis en besighede.

Leave a Reply